به جرات می توان گفت ارزیابی دانش بنیان یکی از دقیق ترین وموشکافانه ترین ارزیابی های حال حاضر کشور است. با توجه به اهمیت این مساله حضور مشاوری توانمند و با تجربه، در کنار شرکت متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان تاثیر بسیاری در موفقیت شرکت داشته و احتمال دریافت تاییدیه را به حد مطلوبی افزایش می دهد. ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان فعالیت اصلی شبکه دانش بنیان ایران است.
خدمات مشاوره دانش بنیان
مشاوره در زمینه ساخت دانش بنیان
گروه مشاوره دانش بنیان شبکه دانش بنیان ایران ، متشکل از ارزیابان اسبق معاونت علمی ریاست جمهوری بوده و این کارشناسان سابقه ارزیابی و ممیزی بیش از 1000 شرکت و موسسه متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان را در کارنامه خود دارند و به ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان می پردازند.
مشاوران ما با توجه به تجربیات خود در بررسی انواع شرکت ها و موسسات در حوزه های مختلف علمی نظیر نرم افزار، الکترونیک، مکانیک، مکاترونیک، هوافضا، اپتیک، گیاهان دارویی، داروهای شیمیایی، پلاسما، تجهیزات پزشکی، پلیمر، شیمی و کاتالیست، سرامیک، نانو، بیو تکنولوژی، کشاورزی و اصلاح نباتات، حوزه های مغز افزار(حوزه های علوم شناختی، تجاری سازی، مشاوره )، انیمیشن و بازی های رایانه ای و … ، به شرکت های متقاضی خدمات مشاوره دانش بنیان تا با توانایی و آمادگی بیشتر وارد پروسه ارزیابی دانش بنیان شوند.
نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متولی بررسی و حمایت از شرکت های دانش بنیان است و شرکت های متقاضی دریافت گواهی دانش بنیان را در چندین مرحله و سطح مورد ممیزی و ارزیابی قرار می دهد.
توضیح این مراحل در ذیل آمده است:
- در مرحله اول و پس از تکمیل اطلاعات در سامانه معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت ها و موسسات متقاضی دریافت گواهینامه دانش بنیان، به صورت غیر حضوری مورد ارزیابی اولیه و مقدماتی قرار می گیرند.
- پس از آن پرونده به کارگزاران و معتمدین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که عموما شرکت هایی خصوصی هستند جهت بررسی میدانی و ارزیابی حضوری ارجاع می گردند. در این مرحله، پس از تکمیل اطلاعات توسط شرکت یا موسسه متقاضی گواهینامه دانش بنیان و ارسال آن ها برای کارگزار، ارزیابی حضوری انجام می گردد. در این ارزیابی، شرکت یا موسسه متقاضی از نظر فنی، مالی، نیروی انسانی و حقوقی با استانداردها و آیین نامه های اجرایی مورد بررسی قرار می گیرند. پس از بررسی حضوری توسط کارگزاران، گزارشی در حوزه های فوق تدوین شده که در واقع شرح حال شرکت یا موسسه متقاضی گواهینامه دانش بنیان در همان لحظه می باشد.
شرکتهای دانش بنیان چه معافیتهای مالیاتی دارند؟
هرچند شرکتهایی که دانش بنیان می شوند به طور کلی به آنها دانش بنیان می گویند اما در زمان اعطای حمایت ها بالاخص حمایتهای مالیاتی، محصولات دانش بنیان شرکت صرفا از مالیات معاف خواهند شد. به عبارتی شرکتهای دانش بنیان نوپا و یا تولیدی نوع یک صرفا برای محصولات دانش بنیان نوع یک خود می توانند از معافیت مالیاتی استفاده نمایند.
بنابراین در صورتی که شما یک شرکت دانش بنیان نوع یک داشته باشید می توانید در اظهارنامه مالیاتی برای محصولات دانش بنیان از معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان استفاده نمایید.